Follow by Email

Monday, 2 September 2013

Nak makan makanan Korea...dimanakah ?

1. Street Cafe

Makanan paling disukai kat sini - jajangmeon / black bean noddles.
Sedap gile !




set kimbap
 Dekat restoren ni dah tulis semua sumber makanan adalah halal.
Jalan jalan cari makan TV3 pun pernah datang sini. Yang best dekat ss15 , tingkat 2 boleh tinggalkan post -it notes  dan tulislah apa saje.boleh gak berkumpul dan makan sambil bersila. (meja jepun or meja korea hehe) . Juga disediakan permainan papan bolehla sapa2 yang nak main  sambil layan lagu kpop.

Alamat Restoren Utama  :  No. 28 Jalan SS 15/8, Subang Jaya
            cawangan           :  Lot 197 Asian Avenue, F Floor, Sunway Pyramid Shopping Mall

Website : http://www.thestreetcafe.com.my/


Dubu dubu
spicy ddoboki


cheese dobokki


Pernah sms kat customer service  tanya status makanan. Dapat panggilan balik kata semua makanan yang disediakan sumbernya halal.

Website :http://www.dubudubu.com.my/home.asp


3. Oiso
sundubu jigae

seafood bibimbap
dobokki
 Restoren ni tulis pork free ,  ada yang tanya sumber ayam dan daging di dalam facebook mereka  , pihak pengurusan mengatakan  ianya halal.
Juga menarik kat sini sebab ada icecream dari korea. Ingredients pun dalam english use vegetable fat..(imported ice cream yang kat bawah ni)


Cawangan :  The Sphere dan Ikano
Website :https://www.facebook.com/pages/Oiso-Korean-Traditional-Cuisine-Cafe/246231015438476

4. Bulgogi brothers
Yang ni pernah makan sekali sahaja. Tapi side dish dia memang banyak sangat. Air teh pun free refill. Samajuga dlm facebook , pengurusan mengatakan daging di sini adalah halal
ni side dish saja


bibimbap

Maklumat lanjut : https://www.facebook.com/BulgogiBrosMy?fref=ts

Semuanya sedap2, lebih bagus kalau restoren restoren di atas dapatkan pengesahan halal jakim mesti dapat tarik lebih ramai pelanggan :)

No comments:

Post a Comment