Follow by Email

Friday, 27 June 2014

Movie World Gold Coast

Kami amik pakej sekali dengan transfer so untuk pegi ke Movie World cuma perlu tunjuk baucer. Bas yang kami naik under Con-X-ion.  Kalau dari airport namanya  flyscoot.
Siapa yang memang kaki rollercoster memang kena melawat sinilah.Lebih dari 1 rollercoaster.

1.Superman Escape





















maap saya tak nak naik
Cik Yana naik pastu katanya adui menyesal naik hahaha tp mesti pengalaman yang tak dilupakantu.

2.Batwing space shot

Green Lantern Coaster

 ScoobyDoo


 So orang yang dah bersara naik rollercoaster buat pe kat sini? haha kita pegi sini :
 ni justice league 3d sambil main tembak2
dan ada juga Roxy 4d theatre featuring movie Journey 2 the Mysterious Island.kalau jumpa karakter2 Warner Bro bolehla bergambar ,ada juga zone kanak2 senang parents nak bawak

yang paling menarik : Hollywood Stunt Driver 2. aksi motor dan kereta.





Yang penting amik brochure time dan arrange waktu makan semua sebab ni 2x je sehari. Parade pukul 3pm .Terlepas batman show sebab pegi makan ingatkan lama tapi kejap je sebab dah makan cepat2 tengok kat luar takde dah show...


batman masa parade


Makan - ikut Muslim Travel Guide ni dia rekemen Rick's Cafe coz one of the owner is Muslim.


buffet 19.99 Aud (11:30-3pm)
tambah $5 utk free refill soda, sebab akak ni bajet takdela tambah, siap tanya ni lg boleh order plain water ke ? hahaha gitu... dia bagi 1 jug kongsilah minum berdua. Tapi sebenarnya lebih selesa kalau dia display halal dekat kaunter walaupun dah termasuk dlm list Aus Muslim travel guide tu. dekat map pun label as vegetarian food shj.dlm ada pasta,salad, soft icecream

vege pizza,cheese pizza



Surau /prayer room at Movie World (near wild wild west)
Bagus siap ada prayer room ( ada 1 tempat wuduk di dalam) untuk lelaki dan perempuan.



No comments:

Post a Comment