Follow by Email

Wednesday, 15 October 2014

[Sharing] Alternative halal food in Seoul / Surau KTO

Most of the food  here is from this sunbae  http://budgettravel2korea.blogspot.com/   tapi sekarang dia dah tak stay kat korea. Tapi terima kasih unnir.  Kalau takde makanan halal , boleh makan makanan ala begini di Seoul. Pegi Itaewon pun boleh berlambak makanan halal ni dekat area selain Itaewon.

Myeongdong

Yoogane Seafood Fried Rice


ada dua store di Myeongdong


2.  Toppoki dengan soy sauce base . Selalu warna merah yang ni versi hitam.( fishcake & telur)
Kedai Red Sun ..exit uniqlo , nampak dunkin donut kiri, kedai kat tingkat 2 atas kedai Hat's on

before
 
After
Staff akan bagi nasi selepas habis makan Topokki. tapi ni pun dah kenyang. Dia ganti dengan aiskrim sundae. Semestinya ada ruang untuk dessert !


Sundubu jigae ( sup tauhu + telur)
Yang ni memang takkan campur daging. Kedai ni tak ingat nama sebab jalan2 lapar tapi kat ilsan dekat Lafesta.

Order ni mesti akan dtg dengan nasik dan side dish , Sorang 5000w .ikan bilis dlm pinggan sedap
Tuna & Kimchi Fried Rice (ada tulis dlm roman ) s
Boleh beli kat 7e and GS25 dalam rm3
 
 

Surau KTO

Selain dari boleh amik brochure, pakai hanbok percuma KTO kat seoul ni juga ada sediakan surau. Tapi tak asingla laki pompuan . So gilir2 yer. Subway : Jonggak Exit 5  jalan cross jambatan/

Memang depan sungai Chonggyechon

jalan ke depan lagi cantiklah

surau  satu floor dengan Info counter /basement
Boleh amik wudhuk di dalam surau.


Terima kasih KTO

No comments:

Post a Comment