Follow by Email

Tuesday, 4 November 2014

Nagoya Part 3 /Toyota Automobile Museum

Dah alang2 sampai Nagoya , berpeluangla pergi muzium automobil Toyota. Tiket masuk 1000Yen. Yang best tu dia tanya dari mana. Cakap dari Malaysia terus dia bg pamplet dalam Bahasa Melayu



Kereta- kereta yang dipamerkan adalah dari eropah dan Jepun ( tak tertakluk pada Toyota sahaja). Boleh amik gambar je, tak boleh pegang-pegang ok. Kereta dilabelkan dengan tahun ia dikeluarkan.











koleksi kereta superhero pun ada

yang ni paling canggih
Selain kereta ada jugak koleksi inovasi barang2 elektrik (Toshiba)
koleksi di kedai souvenir

koleksi sudu /garfu sparna
Belilah 1 garfu sparna..dengan sparna jayanya ditahan di epot Taiwan lol lepas xray security check...dorg  nak tau apa jenis sparna ni...dah tgk cute je terusla dia kata takpe.

Subway : Geidaidori ( Linimo) dari  stesen dah nampak Muzium ni.
               Kalau dari Nagoya tukar di Fujigaoka untuk Line Linimo. Tapi line linimo ni tak accept Manaca
               kad (kenala beli tiket lagi sekali) di mesin tiket.

No comments:

Post a Comment