Follow by Email

Sunday, 9 November 2014

Tokyo Skytree



Sampai je Tokyo , letak beg kat locker terus pegi Tokyo Skytree . Setbek bawak bagpack je so boleh pakai locker 500yen. Samada nak pakai kad ic(untuk bayar dan jadi kunci)  atau bayar cash dan kita akan diberi password untuk buka locker tu.

Pukul 9 dah buka dah Skytree. Lokasinya di  Asakusa. Tiket masuk kena beli hari yang sama sebab untuk tempahan online kena pakai kad kredit jepun atau pun tempah melalui agensi pelancongan. itu pun sampai 8:30 dah ada dah beratur tapi takde lama sangatkan.
Kalau sapa tgk show Korea return of Superman. Junu and Junseo dan appa beratur bukan main panjang lagi nak pegi sini.

Bukak je kaunter , terus semua staff ni bagi ucapan macam "Selamat datang ke Skytree, kami sedia berkhidmat" lebih kurangle sebab dlm Jepunkan. Ada 2 bahagian observation deck... sebab bajet ,pegi yang kawasan amjelah.







2,060 yen




yang merah tu Tokyo tower

Sungai sumida
Boleh jugak naik river cruise dari area Asakusa ke Odaiba.
Sama macam Tokyo Tower ada juga "see through floor"  yang paling strategik punya kawasan seethrough mereka akan tolong amik gmbr dan pakai juga kamera mereka. tp macam sengaja je amik gambar pakai kamera kita tu kurang lawa..lol supaya kita beli yg dorg punya...

yang ni amik sendiri lol dengan kasut yang di beli di Osu shopping street.


staff tengah mencuci cermin sempat lagi babai kat student2




Kawsan lebih tinggi Tembo galleria bayar lagi 1030 yen yer
skytree dari jauh

Stesen subway : Tobu Skytree line


No comments:

Post a Comment