Follow by Email

Tuesday, 31 March 2015

Yoogane~ Its ok Its Love Drama


The restaurant that own by Ji Hae-soo 's mother is Yoogane... i dont know the exact location for the drama.
But they have a lot of branch in Seoul.
The best thing is they serve seafood fried rice... plus they accept solo traveller like me (err for Myeondong branch ) coz my sister went to Sinchon branch and they dont want to serve 1pax...booo


location : myeondong, after uniqlo turn right search the logo it should be in front of bank

oh and we found this birhtday banner at Myeongdong too ....Jang Je Yeoul main prob lol ( in the drama)




Seoul lagi dengan Air Asia Big Points

Sememangnya saya ni pelanggan setia AA. maka tentula saya juga  ahli Big points. Utk tahun 2014 saya telah redeem 1200 points dan hanya bayar rm150 ke Nagoya (one way). Merasala pegi Nagoya sebab tahun 2015 ni AA dah hentikan operasi ke Nagoya.

Tetiba ada promo lagi dengan AA Big .redeem 1600 points ke Seoul ( sekarang dah takde points ) saya dpt tiket return pegi balik bawah rm350.yeah !! Urm sebab dah pernah pegi n pergi dalam 4 hari je..so mmg takde ambil bagasi pun. yang penting tetap kena ada nasi lemak ....lol

Bawak coat winter kat tangan je dan takdenya nak shopping. Kali ni sempena winter harusla melawat pulau nami sesuai dengan thema drama witer sonata.Memang cantik....lepas tu siap plan pegi ice fishing -best2 best...ni kali ke2 pegi vacation betui2 yang ada snow turun..wee
Harus pegi kafe 2pm lagi sekali





Lepas tu merasa gak makan daging grill halal di Yang good korean bbq . Takde gambar sign kedai sebab semua lapar dan penat terus masuk kedai...hahaha .stesen subway  terdekat : Yeoksam
Masa tu ada plak maknae Yana: mmg diala yang kena grillkan daging tersebut...follow the flow , in seoul yang muda kena buat semua...hehehe

gambar ihsan dari Ani.lol


yang lain2 makan seperti biasa ke yoogane lagi di myeondong  dan merasa makan topokki Mabokrim kat Sindang. Sedap sangat.
yoogane
 tima kasih cik emi bawak pegi mabokrim, Sindang ( stesen -sindang)




Dapat juga hilangkan mengidam bingsu seolbing. Kali ni order mango cheese bingsu pula. walaupun masa tu salji turun hahaha nak gak makan ni. stesen : myeondong



Ni summary makan dalam 4 hari ni bukan satu hari tau. apa2 pun terima kasihla AA