Follow by Email

Thursday, 23 April 2015

Got7 Fan Meeting In Malaysia #got7inkl


Yeay after shooting their music video, A Got7 is back in Malaysia for fan meeting. The organiser launch a presale ticket and trust me ,it is a battlefield. Nevertheless me n my sister manage to grab the vip+ which the advantage is inclusive hi-5.I am number 21.

20 march - KLIA - i don't have ninja skill lol but i manage to see the boys. it is chaos ! i hope we can apply the same rules during GDA which everyone sit and let them walk peacefully.

21 march - Fan meeting day
I have class so i don't collect any goodies from masternim.
however here is the place where all igot7 exchange / collect got7 goods
Everyone q for hi5 , while q'ing we keep on planning " what should we said to the boys?" hahaha
Finally they let us in....im so shocked when i see the boys is wearing glove #got7gotglove . omg im so touched. Due to past incident involving kpop act and fan, the authority and the public become negative towards kpop...but here they are wearing glove in my hot sunny country ...i mean they can choose to not do any hi5 event ..but they still do it. im almost tear up because they compromise to our rules and choose safer route.you guys is so nice to us... saranghaeyo. <3

bought at kedai kpopmy


They standing so close of each other and im still in shock of that glove, all of my planned script is ruined lol.
The long script went to youngjae because i have plenty time from the stage to Youngjae spot
plan script   ----------------->  real face to face script 
YJ - mori style chuayeyo  ---> mori style chuayeyo ( Yj smile )
Jb - so handsome            ---> so handsome (Jb smile like a boss)
Mark- can i get a heart (during japan hitouch i already got  hearteu from young boys..i want one from mark lol ) mark was taken a back like what ??? so in the end i just hi5 him.
Junior - junior u r a good actor . tq for keeping your promise lol coz in japan hitouch i make him promise to come back to malaysia----> because of that fail hearteu request n people rushing us i only said "thank you"
BamBam -  khobkhunka bambam ----> thanks (from thank you become shorter to thanks
yugyeom - noona wasoyo    -----> thanks
Jackson - saram wasoyo (from roommate ) ----> because he is the last one i got my act straight and  i manage to wish him " happy birthday in advance "

i think they also choose to be careful and only smile during hi5. For the first time i got to be in front of stage thanks to my hi5 number, i went to left side for markeu....yeah got to see him up close but i don't have any personal interaction...it is good spot coz so many markjin moment hahaha


gorgeus



pretty guys

The fan meeting highlight
  • they  kick of the performance with stop , stop it / haji haji ma. igotmy do know the lyrics and the fan chant yeah..good job
  • mc is jinnyboy lucky fan get to take photo with got7 but still not skin ship allowed. To be in 1 frame is good enough for me..of course im not that lucky
  • got7 pick any question/fan wish and read it out loud. Jb pick ani request to junior..so lucky.
  • games session - they need to guess "what is in the box" after watching the video clip....Bambam - terompah baba&nyonya which he wear after that ...yugyeom -sepaktakraw , mark- orang utan which he tease as jyp , junior got muruku and he  keep on eating that muruku...its delicious right ?? shall i pack some to jype ?? jb got ketupat ..he said "ribbon" ribbon "- youngjae got tengkolok , he look so dashing wearing that tengkolok , jackson and his mangoskin ...hahaha its actualy mangosteen...u dont have that in hk kaka ? sorry noona keep on saying it is rambutan...but im not that loud i think lol
  • Jackson bday celebration .he is so happy and so serious when jinny ask him to make a wish 
  • the boys dance to zapin a local traditional dance. they are so good, JJP start copy the dance from the start when the mv is showing...Yugyeom is good too
  • yugyeom directly go to  mark during the fan message segment hahaha maybe ask him to translate. he also said he is from America same as mark during intro . Even mark's sister Tammy tweet and ask to look for the video ...so sweet 
  • junior english is impressive as always ...jackson tease him when he read the fan's message
im writing this now coz i cant go to singapore fan meeting , it is only 40 minute by plane...but sorry noona got class to attend...hope to see u guys in malaysia again... i heard u will....so see u guys again. thanks to got7, jype, erama and all igot7 who help in this fan meeting...nice meeting everyone.

bambam and "terompah"



















hmmm


eating mangosteen together




everyone hush jackson is making a wish




most of my fancam is in instagram....but im lovin this got7 zapin cut

Tuesday, 21 April 2015

Osaka Castle Plum Grove



 
Kali kedua ke Osaka Castle, kali ni saya dapat melihat rimbunan pokok-pokok plum yang pelbagai warna.







it will be so pretty in April with Sakura


itik itik berenang di tasik osaka castle
This is early March. Imagine in April....,.woah...

Osaka Castle nearest subway :  to view the plum grove, stop at JR Osakajokoen

Wednesday, 8 April 2015

Harry Potter Universal Studio Japan



Harry Potter di Universal Studio Japan telah pun dibuka Julai lalu. Semua peminat -peminat Harry Potter termasuk saya pasti takkan lepaskan peluang untuk melawat replika Hogwarts dan Hogsmeade.Dah siap- siap beli tiket Universal Studio Jepun dekat JTB Malaysia.(jimat waktu q dan mungkin save sikit from currency exchange) Rm232
 

Yang penting masuk je USJ terus dapatkan "time slip" disebabkan semua nak melawat kawasan Harry Potter so mereka akan khas kan waktu yang pelawat boleh masuk. Time slip bole amik dekat kawasan Harry Potter ( berdekatan dengan Jaws) nampak kawasan batu -batu tu pergi ke mesin, ada staff yang akan printkan time slip.( Kena tunjuk tiket lagi sekali)
Kami datang 9:25 am pun dapat time slip 12:20 tghhari.

so kami pun pergilah jalan- jalan  dulu. Feb - Mac mmg hujan yer. Masanila USJ buat sales dr raincoat. Nak jadi spiderman,snoopy,elmo pun boleh


Kami habiskan masa dengan q untuk Terminator lepas tu cukup waktu terus pegi kawasan Harry Potter. Entrance dia di sebalik batu- batu. Tapi yang ampun, ramainye "muggles" rasa rimas pun ada. Masuk kedai berselisih bahu ni.
muggles swarming hogsmeade





Jangan lupa try "butterbeer" ada pilihan nak sejuk atau panas . Termasuk pilihan nak beli mug sekali atau cawan pakai buang biasa sahaja. Harga 600 yen atau 1100 ( untuk mug sekali). Jangan risau , minuman ni "non-alcoholic" ala macam rootbeer je... tp yang versi sejuk lagi better dari yang versi panas.Yang panas tu rasa halia sangat hahaha
2pm oppar pun enjoy minum butterbeer.




Harry's wand

hogwarts
Dalam Hogwarts ni ada rides..masatu waiting time 180 minit rasanya...haa punyala ramai org. Tapi jangan risau penakut-penakut rides still bole masuk jalan - jalan dalam hogwarts. Yang ni takde waiting time. Memang menarik ,ada office Dumbledore, Hall yang penuh gambar2 interaktif oh  kat sini Harry , Hermoine and Ron cakap bahasa Jepun yer.
















Keluar je dari Hogwarts jangan lupa singgah ke tandas untuk berjumpa
hantu si Moaning Myrtle (yang bercakap jepun haha) . selalu kat dalam mall or hotel jepun tandas mesti ada washlet lol tapi kat USJ ni takde.


moaning myrtle is here





Dah alang2 datang kenalah beli atleast 1 souvenir...so paling murah jumpa 600 yen. Stoking Gryffindors



Memang menarik tapi sebab ramai sangat orang macam rimas sikit. rasanya musim  lagi ramai kut...hujan , sejuk2 pun ramai. kami pegi hari isnin tu.kalau weekend tak taulah.
Stesen terdekat : Universal City  
Sepatutnya ada tren customized dengan Harry Potter deco tapi sebabkan kekangan masa dan tak dapat nak check bila jadual tren tu kami naik tren biasa sahaja.  

Tips :  
1. Terus pegi amik Harry Potter slip time bila sampai / Q for Harry Potter's slip time once you enter USJ
2. Tak payah susah2 beli souvenir dekat dalam kawasan Harry Potter sebab ramai orang. Souvenir shop selepas main entrance ada semua koleksi souvenir termasuk Harry Potter  / Rather then exhausting yourself with other muggles for souvenir inside Harry Potter area ,you can shop the same souvenir at the Main entrance shop.
3. Pastikan check waktu cuti sekolah /holiday jepun untuk elak lebih ramai orang. Double check Japan 's school and public holiday.
video 
 Kompilasi tarikan interaktif di HP jepun 




Tuesday, 7 April 2015

Osaka 2nd trip

Alhamdulillah dapat pergi kali ke 2 untuk Osaka. Bulan Mac still sejuk tapi tak sesejuk Disember. Nasibla aa ada diskaun 20%  so apa lagi seperti biasa , bawak hand carry je terus direct ke Osaka.
Yang penting nak pegi USj untuk Harry Potter.Oh kali ni juga  sempena menunaikan permintaan org dah lama tak balik msia , tolongla bawak halal kfc khas untuk Jae. Beli kat kfc klia , sejukkan berapa minit masukkan dalam bekas dan letak dalam beg , sampai osaka masuk dalam peti ais. Esoknya bagi Jae, Jae kata dia makan elok lagi so misi berjaya !! lol

ayam pun pegi jepun
 tapi masa isi borang ni macam eh kena ngaku ke? adakah seseorang ada meminta anda membawa sesuatu...hahaha tp mestilah itu untuk barang bahaya..




dah sampai Osaka kenala carik benda2 yang kat jepun je ada :

1. Haagen dasz aiskrim pelbagai perisa

Banyak lagi tak try


2. Starbucks origami coffee filter ( availble at starbucks after  inside check in area)

3. Kad itunes prepaid ( bolehla beli lagu terus)
japan itunes card
4. Oreo green tea.


bought this at daiso
 boleh jugak beli souvenir souvenir jepun di daiso tambah lagi nak clearkan syiling. daiso ada di Kansai.




Restoran halal dan surau di Kansai 
Ada 2 pilihan sama ada nak soba atau udon ( berlainan tingkat) ... masih lagi memilih untuk makan udon..kali ni pilih dry udon ( takde kuah + kicap je sikit) sedap !

halal udon 2nd floor
halal soba kansai 3rd floor
Surau ni memang impressive agak luas dan cantik. macak tak jaya ada kat negara Jepun. sangat selesa

Tingkat 3
 



 Merasa jugak makan takoyaki (sotong) sebab dah tulis english tako with soy sauce di Dotonbori. di samping kami beramai2 makan Okonomiyaki ( pizza jepun)
.

selain dari USJ , kali ni dapat pegi bergambar di Osaka Tower /Tsutenkaku sebab  trip sebelum ni taksempat nak pergi.senang je nak pergi sini, kuar je stesen ebisucho terus nampak tower ni.


selain Osaka Tower saya kena pergi juga ke Tower records. hahaha sebab menarik



Paling wajib dilawat  Osaka castle

yang menarik sebelum balik salji terun sepoi sepoi bahasa*ok salah peribahasa...memang rezeki sebab osaka ni jarang salji dahle bulan Mac hampir nak musim bunga plak tu.Alhamdulillah