Follow by Email

Wednesday, 27 May 2015

Capsule by Container Hotel Klia2

Dah merasa tido capsule hotel kat jepun nak gak try yg di Malaysia.

Flight ke Padang pukul 7 so sebab kena checkin pukui 5...saja nak tido sini dulu....book dekat agoda rm80 (+ fee semua) untuk 6 jam - female . Kalau di kaunter rm70 tapi manala tau takut sold out tu yg book dulu kat agoda.

Kena bayar deposit dulu rm50. Bila kita pulangkan towel dan kunci locker baru mereka akan bg balik rm50.

Capsule ada meja kecik ada n cermin. Jiran sebelah dan depan nasib baikla takde bising sangat.

Bilik air ada pintu separate hahaha. coz kat negara luar ada yang open shower...yang kat jepun tu mereka selamba je..
.
Overall : ok la sebab nak tidoje better dari tido atas kerusi  /u can sleep on actual bed than airport chair.
Disadvantage - ofcourse not for claustrophobic... aircond adalah aircond central so mengikut position capsule anda, anda mungkin tak rasa aircond. kalau tak rasa bukakjela tirai separuh bagi aircond masuk (takde pintu yer pakai tirai je) /no fan or aircond inside capsule but it is cenralize aircond for all capsules







ada plugpoint untuk caj phone
bawah tu section lelaki