Follow by Email

Saturday, 5 September 2015

Day 3 - Frankfurt , Germany


Sepatutnya kami pegi Hedeiberg tapi sebab campsite full, makanya beralih arah ke Frankfurt. Kami tido di hostel so selamatlah dari khemah yg basah kena hujan semalam tu.Kami lalu highway yg takde speed limit bak kata crew KC, Abu Top Gear selalu shoot kat highway ni....dan kenapa takde speed limit..well inikan negara Mercedez benz, Volvo, Volkswagen...pasti selamat deh...

Jakun taxi merz

Menariknya di r n r. Toilet kena bayar dan akan diberi token, token 0.50 akan ditolak  balik apabila kita beli apa2 dari kedai eg air /coklat.
Tips: Kalau datang dengan keluarga dan semua pergi tandas. Boleh beli barang tolak dengan 3 kupon sekali kan dah jimat 1.50 euro ??
Rules driver : mesti rehat 45 min setiap 4jam setengah journey




Bilik hostel kongsi ber8 dan shared bathroom. Tapi takpe shower air panas free n free wifi .  Dekat tepi hostel ada makanan ala2 arab.
Dinner dekat hostel vegetarian style ,breakfast roti. Breakfast tu siap bg nutella pek kecik2 ala jem...urm saya amik 3 je untuk makan dalam bas...kiki


red house





Frankfurter sausage dtg dari sini le





bangunan yang unik
Fridge magnet price benchmark : 
Amsterdam : Volendam 3 for 4.7 euro
Franfurt :mahai 4Euro , nasib baik jumpa 1 kedai yg dekat hujung 2.50 1  design sahaja.

Next - Fussen

No comments:

Post a Comment