Follow by Email

Monday, 14 September 2015

Pisa

Perjalanan dari Rome lebih kurang 5 jam ...sebelum bertolak kami singgah di mart dalam camp.Air mineral cuma 0.30 euro sahaja . Mungkin sebab semalam semua tourist spot so semua caj mahal.  Hari ini tiada lunch disediakan, kami dibawa singgah ke shopping mall.


Pelbagai produk Kinder  ada tp semua ingredients in Italy baca tgk asa soia (soy) / veggie tu macam InsyaAllah ok

Roti ada yg tulis ingredients dalam english...kalau kat Jepun roti  pun susah nak carik coz emulsifier dia bnyk dr binatang


besar2 tembikai sini
Kami banyak memilih  anggur sebab ianya adalah produk tempatan harga pun murah. Kat sini kena pakai glove plastik amik sayur/buahan (takle buat mcm Msia) , tgk code  yang ada dekat tag  dan  pegi kat tempat timbang, pilih kod tu untuk harga per gram. Contoh untuk tembikai ni tekan 3.  Btw kat sini pakai beg plastik kena caj gak dalam few cents.

So beli roti + kek kinder panechoc + anggur = 4.43 euro.

bunga2 bunga matahari di sepanjang perjalanan
Dah sampai campsite, kembali berkhemah.... sini shower air panas free, free wifi- dia akan bg password boleh pakai untuk 8 jam.Tapi sebab password limited bole share dengan kawan2..so maybe sorang 4 jam ke  tp yang orang pertama tu make sure log out kalau tak dia akan running je. Tandas kat sini pun ada paip.
Nak pegi Pisa kena jalan sikit..lalu tunnel  dan kedai. (dalam 5-7 min)

kali ni campsite ada atap kurang sikitla kalau hujan
Kat sini menu special Kambing masak kurma... aku ni makan tapi tak minat sangat so dpt replacement telur goreng 2 biji lagi....takpe bagi orang lain yang minat makan lebih.
Pukui 5 krew dah bawak ke pisa, tapi kami tunggu makan malam dulu  dalam pukui 6+  kengkonon nak tgk Pisa waktu siang dan malam.
kecik je Pisa ni -dalam pukul 6:30pm




7:30 malam



pisa upclose
dekat sinilah pelbagai aksi kreatif untuk gambar mode perspektif.... ada yang peluk ...ada yang tolak  Pisa. Macam2 boleh buat.

Kat luar boleh beli souvenir termasukla keychain Pisa ..comei comei gitu 5 euro boleh dpt 6 biji.

Next - Switzerland !


No comments:

Post a Comment