Follow by Email

Tuesday, 9 August 2016

Travel Recommends Pocket Wifi



Waktu ke Hokkaido haritu , sebab pergi berdua untuk penjimatan lebih kami sewa pocket wifi.
Tambah lagi sebab Travel Recommends ada promosi RM13 sehari untuk area Jepun . (Korea pun sama) Rm13 kongsi berdua , RM6.50 sahaja sehari.

Kami carik guesthouse kat Hakodate senang je on GPS. Takdela penyesatan berlaku bila dah ada data internet. Nak google translate tanya isi onigiri pun aman sikit hidup.

Asahikawa, Sapporo semua line ok  ( pakai line Softbank). Kat Sapporo tuan umah takde wifi, pakai pocket wifi TR ni je ...siap habisla tengok 2 episode Uncontrollably Fond  takde ganguan hahaha.

on the way ke Wakkanai dalam train ada area yg  tak dpt line . Memang hutan banatla tu....hehe.Tapi turun je pekan Wakkanai takde problem .



Nak sewa ni mmg kena bayar deposit ituje, (kalau kita terhilang or rosakkan) . Alhamdulillah berjaya pulangkan dan dpt deposit balik.

Tempat pickup pocket wifi kat Klia2 dekat Capsule Hotel .

Kalau ada promo lagi bolehlah sewa lagi, website: travelrecommends



1 comment: