Follow by Email

Sunday, 18 December 2016

Disneyland Hong Kong and Iron Man Experience



This is my third time coming to Disneyland Hong Kong. I am so surprised when I saw Iron Man attraction in the park! Omg he is my favorite Avengers! I believe this is world exclusive, only available in Hong Kong Disneyland!



  At the moment only the merchandise store is open.


The Iron Man experience will be open to public on 11 January 2017, you can refer all the details  at https://www.hongkongdisneyland.com/iron-man-experience/

Other than that I am loving the Christmas Theme.




Besides the firework, they also have Christmas illumination including snow !!
You can take the train to fantasyland and back to the city hall.




just because lol









..................................................................................

Makanan Halal dan Surau di Disneyland Hong Kong.
Satu-satunya Disneyland yang ada ketika ini yang menyediakan ruang solat dan restoren halal.
Dahulu ruang solat ialah di City Hall tapi kini Disneyland HK menyediakan bilik yang selesa lengkap dengan tempat wudhu'. Bilik  ini tiada tempat lelaki dan perempuan maka sila kongsi. Namun ruang wudhuk diletakkan tirai untuk menjaga aurat ( buat research gak dorg- bagus)

Makanan halal terdapat di Explorer Club ( no.35 dalam map ) surau bersebelahan dengan Toilet di Expoler Club ( Halal food and prayer room is available at Explorer Club / refer map no.35).




Saya makan Kari Jepun sebab kat tokyo tak jumpa tempat halal nak makan kari jepun. Beza Kari Jepun dengan Kari India ialah Kari Jepun letak coklat masakan. ( saya pun belajar dari Eric dari rancangan 3 meals hahaha) menangis gak nak bayar dekat rm60( tp portion banyak)
Tips* untuk penjimatan boleh beli kids meal *  dtg dengan dessert pulaktu. Murah sikit compare dengan makanan dewasa . Dah beli  makan baru terpikirkan.



pintu masuk surau




Ada 2 tempat amik wudhuk ,speselkan? , urm jangan plak membuang / salin lampin kat sini


sebelah dengan toilet
mesim atm  standard chartered pun ada kalau nak kuar duit

Saya pergi juga mainstreet makan waffle, last time makan waffle Mickey kali ni makan Darth Vader ( sesame katanya) Dekat mainstreet ni ada sticker kata halal untuk meat tp tak nampak plak dorg jual sosej.mungkin dah habis stok. Sebab waffle  ada pan sendiri n waffle pakai tepung so judgement saya bolehla makan.


haha tak kental langsung Darth vader ada telinga mickey
Sekian nampaknya kena gak melawat lagi sebab Iron man tu.....



1 comment:

  1. Terima kasih kongsi pengalaman. :) dapatkan di Malaysia sebelum bertolak = Tiket Promosi Kami //
    *HONG KONG DISNEYLAND*
    [New Normal Price HK 589 >> SGD 104 Estimated]
    .
    🔘ADULT >> SGD 101 / MYR 326 only
    🔘CHILD >> SGD 73 / MYR 235 only
    .
    Sekiranya ada yang ingin melawat Singapura pula & untuk dapatkan Pakej Budget atau tiket-tiket pada harga PROMOSI seperti USS - GARDEN BY THE BAY - CABLE CAR - SEA AQUARIUM - SKYLINE LUGE - SINGAPORE ZOO - LEGOLAND - HONG KONG DISNEYLAND & banyak lagi, boleh hubungi saya atau melawat page Love Travel di www.facebook.com/lovetravel86 . Keep in touch .
    .
    Jessica Abdul, Love Travel, Tel: +6012-776 0219 / +6017-7055381, Email: jessica.travel8686@gmail.com,
    .
    Web:
    >> www.facebook.com/lovetravel86 & >> http://lovetravel-love.blogspot.com

    ReplyDelete