Follow by Email

Tuesday, 7 February 2017

Experiencing Japan in Malaysia

1. Family Mart ( FAMIMA)

Kalau pergi jalan2 di Jepun tak sah tak nampak Famima ni. Kat Malaysia ada di Jalan Raja Chulan, Midvalley dan Klia2 setakat ini.

Yang best sebab ada jual Onigiri dan Odeng. Matcha ice cream pun ada.



uyu dari Korea pun ada juga

recycle  activity is a must

bila nasi lemak dan onigiri duduk 1 tempat
2. Pablo
Cheesetart Pablo mmg terbaik !! Siap meleleh cheesenya....sambil q tu lagu dia pun boleh masuk kepala...asek ulang2 "Pabulo..pabulo" lol
Lokasi : One Utama




ada gak matcha ice cream tp sini mahai punya..yg murah kat famima




3. Pokemon cafe
Lokasi : Midvalley ( dalam Aeon)

Saja2 nak try bolehla ke sini



Peeek-at--chuuuu
















4. Snek2 di Jaya Grocery / B.I.G/ Cold Storage
Biskut sedap yg murah - Biskut kapal pun ada jual di sini

Dekat B.I.G Publika ada jual Ribbon Coke





Monday, 6 February 2017

Experiencing Myeondong in Malaysia -IOI City Mall

Globalization menyebabkan banyak company2 luar negara menjual lesen franchise di negara2 asing termasukla Malaysia.
Terdapat pelbagai produk korea seperti Face Shop , Innisfree, Its Skin, Mango Six. Dal,komm , Kyochon di Malaysia

Jika berkesempatan sila melawat ke IOI  City Mall mmg dah macam kat Seoul dah..nama pun dah ala group Korea jugak tu...pick me ..pick me pick up...

1. Spao
Koleksi pakaian-pakaian yg trending. Jurucakapnya ialah Exo dan Aoa
Backpack yg dijual di sini juga amat comel2 belaka.



dah berkenan satu
2. Tony Moly
Awal tahun haritu ada promosi rm10 untuk 10 keping mask 2pm..
( rasanya mereka nak habiskan stok sebab mungkin kontrak 2pm dah nak habis)
sebab kalau kontrak dah habis mereka tak boleh dah pakai mask tu...nanti kena sue pulak....


btw this photo is in Pavilion hahaha but I also buy another pack at IOI



3. Dal.komm

Nak parody Dots pun boleh juga di sini

Limited edition Ferrero Roche Latte

Restaurant- Ada pelbagai restaurant makanan Korea eg. DubuYo, BiBap , Namoo Cafe, Sopoong so boleh cuba mana yang berkenan.

If you visit this mall it is almost like you visited Myeondong, correct?

Bonus :
One Utama , Petaling Jaya ( can acess by MRT now)
Yoogane telah pun di buka di Malaysia.

Salah satu kedai yg wajib makan cuba di Myeondonng - ( Seafood fried rice) yelah sebab yang lain tu ayam ketuk.

Untuk branch Malaysia staff memaklumkan mereka tiada halal cert ( sebab dlm menu ada Yakult Soju) tp mereka menggunakan supplier ayam Halal.