Follow by Email

Saturday, 13 May 2017

Fremantle Perth and Australia's Chocolates

Tak sah kalau pergi Perth tak pergi Fremantlekan...bole naik train atau feri ke fremantle. Tambang  train one way $4.60 . Sampai stesen bole naik cat bas kami target makan fish and chips dulu.Kat sini sama CAT bas  percuma.


Bus Stop : fishing boat harbor ( bole juga pergi e-shed market kat stesen fremantle atau pergi fremantle market ( bus stop nama yang sama). 
Harini ada fellow Malaysian , Acap travel sekali. Elokla gak dia ada...sebab meja Kaili's penuh dengan orang Malaysia( grup Aia) ...kalau sorang acaner nak cop meja and pergi beli makan sekali? lama gak kami berdiri tunggu meja sampaila ada uncle dr Malaysia yang bagi kami meja.

BTW kat sini ada 3 main restoren fish and chips : Kaili's , Cicerello's lagi satu tak ingat.
Ada yang kata yang femes tu murah sikitla....tp I pun baca blog yang kata halal and mostly yang nama akan dimention ialah Kaili;s 


Tada... beli yang original fish and chips $11+ nanti akan dapat buzzer ala cafe Korea.
Tips: bawak sos cili peket dari Malaysia kalau sama macam I nak makan ngan sos cili. ( tartar sauce akan diberi percuma ) tapi boleh beli sauce2 lain kat Kailis's tu. Kenyang!


Dekat bas stop ada Muzium Shipwreck  ( masuk percuma tp direkemenkan donate) haritu saya sedekah senyuman je dekat staff lol. dia tulis rekemen donate $5 (memang masuk teringat Jack Sparrow)






bole gak kalau nak berbasikal

Antara barang2 yang di jual :


Keluar dari market boleh jalan sikit kalau nak melawat Fremantle Prison.
ni hiasan je luar fremantle market


prison break plak


Sebelum balik kami singgah Coles beli coklat dulu.
Rambang mata semua I nak try. Kalau coklat bawah production Mars ada logo halal australia tapi baca ingredients Nestle( cadbury dan kit kat) ok je soy gelatin so sila periksa ingredients dulu.

















No comments:

Post a Comment