Follow by Email

Friday, 5 May 2017

The one with Central Perk Singapore



Kalau rasa nak feeling2 bercuti luar negara dalam satu hari je bolehla pergi ke negara jiran contohnya Singapore, Brunei, Bangkok. Medan. Tapi Singapore paling ngam la naik kapal terbang 40 minit je. memang niat nak pergi Central Perk, cafe sitcom friends.Pergi plak dengan geng lama yang juga suka friends.
Sini minum jelah yer , sebabnya takde halal muis. Sambil duduk tu boleh layan sitcom2 friends yang ditayangkan.

Central Perk Singapore  Address :
 1 Magazine Road, Central Mall #01-01, Singapura 059567

Operating hour : Everyday 11am-11pm

Direction : 
Nearest subway : Clarke Quay 7-10 minutes walk. or take a cab or uber/grab from the subway

Paling lucu amik plan Digi Roam Combo rm25 ( 3 hari + 2GB data) kononya sebab nak pakai GPS kan tapi tak taula google maps tu bolehla tunjuk arah yang salah...hadui sebab nya suruh straight tp kami pergi arah bertentangan nasib baikla baru berapa meter jumpa plak balai polis..tanya abang polis je.
The one episode with Bamboozle

Select your coffee , tak reti pun tapi tanya waiter ( yang tak berapa nak friendly) mana yg ada chocolate...dia rekemen phoebe...so amikla whatever yang ada.






The famous couch spot 


Lepas pergi cafe kami naik cab ke Merlion 

Malam ada Led show kat body Merlion ni

Kami stay dekat hostel Sleepy Kiwi rm70 semalam lepas pakai diskaun Traveloka, Flight naik Tiger Air  juga pakai diskaun traveloka ( bole hand carry 10kg)









Esoknya pergi Sentosa Island. Sebab kami pergi awal sangat Vivo City mall ni tak bukak lagi..Sekali bole dpt 10% off naik cable car. Paling murah naik sentosa express tapi ngada2 nak naik cable carkan.Selain dari itu bole juga redeem free drinks kat Coffee Bean so redeemla Tourist package kat information counter ViVo City.




View from above bole nmpk dolphin sekali





pantang lol tp tak masuk pun

Balik kami singgah Cafe Hello Kitty kat Changi Airport , Yang ni ada halal Muis tp I makan gelato jer perabih coins. Flight kami 8 malam







Fastfood outlets - lunch kat Sentosa makan yg special ada kat KFC Singapore je Chizza ( chicken Pizza)
Malam makan -mcD,, bole gak try sundae baru sebab takde kat Malaysia..orang Singapore datang Malaysia / JB boleh gak try apa yang KFC Malaysia dan McD Malaysia offer

Rupa dia indah khabar dari rupa tp sedapla gak
nak buat camna kan fan Korea kenala try


1 comment:

  1. trip negara jiran.. hehe xdak teman lagi nak ajak pegi sana..

    ReplyDelete