Friday, 2 March 2018

Jalan Jalan Alor Setar, Kedah dan Menara Alor Setar


Kami nak habaq haritu kami pi Aloq Staq sebab beli tiket AirAsia rm20 je return. Yela waktu sale 0 fare hampir setahun yang lalu lol. Waktu mendarat mmg cun pandangan warna hijau sawah padi.

Paddy field



Sebab tak pernah pergi Menara Alor Setar teringinla pi. Siap amik hotel yang dekat je dengan Menara Alor Setar. Fuller Hotel yang memang boleh jalan kaki je ke menara dan pusat membeli belah Aman Sentral.


Bilik okay rm 90 tp nanti kena bayar deposit rm50 , lepas check out dia pulang kan balik duit. Lokasi dah syok dah tp dinding nipis sikitla...orang sebelah duk ngilai tak ingat memang rasa macam dah duduk satu bilik lol...yang paling lucu dengar tv sebelah pasang Kabhi Kushi Kabhi Gam ,kami pun join tukar channel yang pasang movie tu..." Bole chudiya...."pastu hari tu plak wifi problem ..setakat 1 malam tido.. oklah. Bilik ada kettle dan teh tarik peket free.




The room is spacious and the location is the best as it very near to the shopping mall and Menara Alor Setar. However they got a thin wall and when i was there they have a problem with wifi. I think if is too noisy you can ask to change the room or ask the neighbor room to shut up lol

Click the photo below to book. Their best advantage is totally their location.


places to visit near fuller hotel


Menara Alor Setar - the cutest tower!
Tiket masuk rm10 sahaja bagi Malaysian. Comel dan kecik sahaja tp still nampak panaroma Kedah yang cantik dan aman. Waktu malam Menara dihiasi dengan lampu berwarna warni












beautiful mosque



Aman Central Shopping Mall

Nak makan , nak shopping dan nak tengok wayang pun boleh. Sempatla i tengok Along With the God dekat sini
Chinese New Year deco at Aman Central

Food court view
You can stop over Alor Setar if you are going to Langkawi. You can get around by using Uber and Grab services. Search for promo code to get some discount especial first time user.

Kami pakai jalan2 naik Uber dan Grab je. Grab dapat code first time user so esoknya kami dpt jalan free ke Breakfast Station.

Kod rujukan untuk diskaun ( register kali pertama sahaja)
Uber :Share code : zalehaz7ue 
Grab : Rm3 discount register using this code GRABHZJMFE84 or use this link  https://r.grab.com/grabhzjmfe84



 Hangpa kalau nasik baik pergi plak hari yang depa duk promo teh tarik sepuluh sen.



Sedap ! roti jala isi ketam+ cheese+ sosej


Tak ingat total berapa lol tp mmg bawah rm10.


Waktu balik , AirAsia delay nasibla ada kedai jual keropok lekor black pepper.



2 comments:

  1. RM20 return memang berbaloi2... kalah harga tiket bus...hihihi...
    roti jala tu menawan betul... Teh tarik 10 sen? biar btl!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe betui tu...boleh cuba roti jala tu google je breakfast station kalau nasib baik kena yang hari dia jual teh tarik sepuluh sen.

      Delete