Follow by Email

Monday, 6 February 2017

Experiencing Myeondong in Malaysia -IOI City Mall

Globalization menyebabkan banyak company2 luar negara menjual lesen franchise di negara2 asing termasukla Malaysia.
Terdapat pelbagai produk korea seperti Face Shop , Innisfree, Its Skin, Mango Six. Dal,komm , Kyochon di Malaysia

Jika berkesempatan sila melawat ke IOI  City Mall mmg dah macam kat Seoul dah..nama pun dah ala group Korea jugak tu...pick me ..pick me pick up...

1. Spao
Koleksi pakaian-pakaian yg trending. Jurucakapnya ialah Exo dan Aoa
Backpack yg dijual di sini juga amat comel2 belaka.



dah berkenan satu
2. Tony Moly
Awal tahun haritu ada promosi rm10 untuk 10 keping mask 2pm..
( rasanya mereka nak habiskan stok sebab mungkin kontrak 2pm dah nak habis)
sebab kalau kontrak dah habis mereka tak boleh dah pakai mask tu...nanti kena sue pulak....


btw this photo is in Pavilion hahaha but I also buy another pack at IOI



3. Dal.komm

Nak parody Dots pun boleh juga di sini

Limited edition Ferrero Roche Latte

Restaurant- Ada pelbagai restaurant makanan Korea eg. DubuYo, BiBap , Namoo Cafe, Sopoong so boleh cuba mana yang berkenan.

If you visit this mall it is almost like you visited Myeondong, correct?

Bonus :
One Utama , Petaling Jaya ( can acess by MRT now)
Yoogane telah pun di buka di Malaysia.

Salah satu kedai yg wajib makan cuba di Myeondonng - ( Seafood fried rice) yelah sebab yang lain tu ayam ketuk.

Untuk branch Malaysia staff memaklumkan mereka tiada halal cert ( sebab dlm menu ada Yakult Soju) tp mereka menggunakan supplier ayam Halal.








No comments:

Post a Comment