Follow by Email

Saturday, 28 June 2014

Gold Coast Skypoint



highest buiding to view Gold Coast
Masa nak balik memang free day...makanya kami bercadang melawat ke bangunan tertinggi di Gold Coast, Skypoint.
Tiket $22 .
Observation deck terletak di level 77 dan menariknya dalam lif ada view pandangan atas lif...saja nak bagi thrill nampak kabel semuakan.
Dari bangunan ni boleh nampak view 360' bandar Gold Coast.
Ada juga pilihan kalau nak panjat menara Skypoint ni kalau berani.






















surfers paradise dari atas

sungai dan laut


siapa berani sila panjat /r u brave enough to climb this










Ada cafe di atas boleh minum sambil menikmati pemandangan Gold Coast. Di sini ada free wifi selama sejam....oh kat Gold Coast susah yang nak dapat free wifi..pegi Starbucks , Zaraffa Coffee kena beli air baru boleh dpt password wifi selama sejam.

Kalu berminat untuk climb skypoint sila refer sini http://www.skypoint.com.au/Observation-Deck/

Lepas tu kami pun baliklah ke KL dengan AAX. Total belanja tiket flight RM1200 ( bagasi 20 kg kongsi + ins + makanan return) + ground pkg +entrances dan hotel rm1400 + duit belanja RM500 (tak shopping sgt ,makan pun apajekan) haha=  rm3100 okla jimat kalu compare dari amik pakej semata2 tp bergantungla pada pilihan sendirikan.




No comments:

Post a Comment