Thursday, 17 May 2018

Tukar tarikh ETS kena caj ke ? Reshedule your ets train ticket


credit: my news hub

Haritu saya ada beli tiket ETS 2 hala Sg Buloh- Kuala Kangsar untuk menziarahi bapa saya sebelum pembedahan kecil .  Namun dugaan Allah,  dia ditahan lebih dari sehari dan saya pun tak syokla nak balik awal. Bila check peraturan  dibenarkan tukar date sekurangkurangnya 24 jam dari waktu dan tarikh asal .


Cuma perlu ke kaunter dan staff akan tulis pindaan dan cop ke atas tiket.




Summary : You can reschedule your ets train ticket with without any penalty at the counter. As long as it is 24 hour before the original departure time.


Cancellation  dan refund:
1) Kurang 4 jam dari tren berlepas / less than 4 hours from train departure time : 0 refund
2) Kurang dari 72 jam                    / less than 72 hours                                         :50% refund
3) Lebih dari 72 Jam                      / more than 72 hours                                        :75% refund

Terms and condition:
KTMB-Terms-and-Conditions.pdf

oh ya dah boleh beli dah tiket untuk balik raya sekarang

3 comments:

  1. This is a nice post to inform travellers so that they may not feel any difficulty for their travel and journey. cheap airport parking

    ReplyDelete
  2. hai nak tnya, contoh la kan sya beli tiket online, then sya nk tukar masa tiket saya contoh saya beli tiket on 24/5 jumaat pgi, then saya nk tukar ke tarikh 23/5 khamis malam. Bila kah sya boleh pergi tukar tarikh tiket tersebut ? kalau sya nk tukar dlam 13-17 may ini boleh kah ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut syarat boleh tukar asalkan sebelum 24 jam tarikh tiket tersebut. Tp kena pastikan yang tiket 23/5 tu ada seat lagilah baru boleh tukar kalau sold out tak boleh juga.

      Delete