Saturday, 8 September 2018

Jimat dengan kad BIG PAY terutamanya di Air Asia


Kad Big Pay bukan sahaja berfungsi sebagai "e-wallet " tetapi ianya datang dengan kad fizikal berwarna biru yang berkolaborasi dengan Master Card. Anda hanya perlu top up samaada dari akaun simpanan ataupun kad kredit. Kad ni boleh digunakan untuk semua pembelian eg beli barang kat Tesco, beli Mcd, lazada, zalora . Namun ianya lebih banyak faedah untuk pembelian  tiket Air Asia.

Berikut adalah keuntungan menggunakan Big Pay apabila anda membeli tiket Air Asia. / Benefit of using Big Pay on Air Asia purchase.

1) Tiada yuran pemprosessan (No processing fee )
Normal Processing fee
Online banking : RM 4
Credit card : RM16

Contoh : Kul- Kedah - Jun 2019 rm38 return tapi kena Rm4+ bila byr  pakai online banking

Bila pakai kad plak + rm16+




 0 fee untuk kad Big Pay. Kalau beli 2 tiket byr kad kredit rm16 X2 = rm32 tetapi kalau pakai Big Pay bayar harga tiket sahaja




Kalau nak beli masa sale, selalunya sale bermula 12 malam , masa tu Cimb Clicks, maybank2u pun tgh maintenance jadiknya kena pakai card, tetapi kalau pakai kad Big Pay tidak perlu bayar processing fee.


2) Rebate / diskaun RM2 untuk pembelian bagasi dan makanan ( RM2 rebate for baggage and inflight meal)



3) Boleh juga collect Air Asia Big Point  / Collect Air Asia Big Point
* untuk semua transaksi belian

-  Top up m50  =1 Big point
-  Belanja / Spent every RM20 = 1 big point  * untuk semua transaksi pembelian tidak terhad pembelian online atau di kaunter.

Kumpul banyak2 points bole redeem tiket flight juga.

Ada banyak lagi benefit kad Big Pay ni termasukla kadar tukaran wang. Untuk maklumat lanjut boleh rujuk .bigpayme.com

Tidak perlu ke mana2 untuk apply, tidak perlu slip gaji untuk apply.

1) Download https://www.bigpayme.com/  ( BIG Pay) di  IOS Apps Store atau Play Store)
2) Register  ( masukkan code referral  UEHM1T4R4N untuk dpt rm10 percuma) , tangkap gambar ic dan selfie untuk verification
3) Top up rm20 untuk aktifkan akaun. rm10 akan ditambah kemudian dan balance akan jadi rm30.

Kad akan dihantar dalam masa 5 hari. Saya apply hari Isnin dan dapat kad ini pada hari Jumaat.


SHARING IS CARING - PERCUMA RM10 / FREE RM10 when u key in the referral code below:



Kad boleh digunakan di mana2 kedai yang mempamerkan logo Mastercard.

7 comments:

  1. Boleh paki bigpay utk booked hotel tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sebab dia ada logo mastercard...asalkaj top up boleh sambil tu collect big point juga

      Delete
  2. Norshafiyah Atikhah Omar18 February 2019 at 09:18

    kirenya boleh jd mcm credit card juga la ye?

    ReplyDelete
  3. I NK BAYAR DEKAT TESCO TAKBOLEH PON . KENAPE EH ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti pula sbb tak pernah pakai lg utk tesco..tp kalau google mmg terjumps blog mmg ada yg pernah byr kat Tesco pakai Bigpay. Selain AA takat saya bnyk byr makan je secret recipe, mcd etc

      Delete
  4. Paling akak guna . Senang nak guna untuk semua pembelian di luar negara.

    ReplyDelete