Sunday, 15 December 2019

Fukuoka - Busan Early October Trip day 2


Hotel Heiwadai Arato yang kami book ni termasukla breakfast. Tp dorg serve makanan Jepun. Jadinya kami amik nasi untuk bekal tengahhari sahaja. Kami dah siap2 bawak Sambal Sotong Sharifah, Ikan bilis Goreng untuk piknik di Uminokamichi Park.By the way kalau book booking.com atau agoda jgn lupa join shopback. Boleh dapat certain percentage cashback. cuma perlu masuk apps shopback dan amik agoda atau booking.com dan book seperti biasa . Traveloka, Airbnb , Klook juga termasuk dalam partner shopback.

Percuma RM5 jika anda daftar melalui link ini

https://app.shopback.com/mys?raf=lblYJX&slug=referred-signup-bonus   atau
https://app.shopback.com/mys?raf=lblYJX&slug=booking-com ( Shop Back via Booking.com)

Hari ni untuk ke park kami activate Fukuoka Tourist City pass. ( cover laluan Jr dan Subway) . Semalam kami hanya activate Subway pass.

Sebelum ke stesen Ohori kami ke Ohori Park dahulu *sebelah je. Fukuoka remain castle pun terletak dalam 10 min dari sini. Bawah jambatan penuh dengan ikan kap


hari ni feeling nak pakai baju kurungUminonakamichi Park


musim bunga Kosmos dan Kochia

View yang paling autumn haha
Boleh piknik  sbb dah ada meja dan kerusi


Solat pun kat sini juga senang ada paip dekat tempat meja makan ni.

Nak dijadikan cerita, kasut kawan putus tapi mmg haritu kami nak pergi ke Shopping Outlet. Asalnya pergi Fukuoka Tower dulu, tp kami pergi Marinoa Park dulu.

Dapatla beli Vans 2000 yen. Kat sini ada Ferris wheel kalau teringin nak naik. Boleh nampak Fukuoka Tower juga. Sebab dah malam dan penat skip Fukuoka Tower


Kawan pun borg beblade untuk anak dia.

Dinner kami singgah Luke Lobster di Stesen Tenjin.
No comments:

Post a Comment