Saturday, 23 March 2019

S.E.A Aquarium and Dolphin Island


Selepas makan di Ocean Restaurant kami pergi melawat S.E.A Aquarium. Memang besar dan menarik. Ada juga Dolphin Island. Tetapi sebenarnya Dolphin Island ni  boleh masuk berasingan dengan S.E.A Aquarium.


Bukan sahaja giant aquarium tp mereka ada seksyen ikan jerung, ikan -ikan kecil, katak serta batu karang

semangat nasionalisme ke






Tiket : https://www.rwsentosa.com/en/attractions/sea-aquarium atau boleh dapatkan harga promosi di klook Sea-aquarium-singapore


Dolphin Island



Tetiba ternampak booth ni dalam S.E.A Aquarium... dahla tak payah berenang dapat sentuh dophin yang disukai pula!
Siap buat promosi selalu harganya SGD70 , sekarang promosi SGD 30...terusla kami terpujuk. tp  ada trick dia jeng jeng jeng....ko kena letak segala bag , telefon dalam locker sbb mereka yang akan tangkap gambar. Ok fine boleh je.

Selepas taklimat keselamatan . ( more to keselamatan dolphin) eg jangan pegang fin dia.Kami pun dibawa ke pool.
Kumpulan kami ( 1 kumpulan 5 orang) dpt Dolphin betina bernama Singa.

Apabila singa eh Dolphin bernama singa berenang di hadapan kami boleh sentuh sisinya. Lembut je body dia. Kami juga diajar atonomi dolphin , mulut,pusat genital, cara lompatan semua dia terangkan. Selalunya more to suruh singa percikkan air kat kami haha. Tapi still kering yang dinyatakan Risau juga kalau ni untuk keuntungan sahaja tp trainer kami kata Dolphin mereka sihat, terjaga makan ikan fresh dan umur mereka lebih panjang di sini. Lebih pada pusat jagaan.

Okla dalam 20 minit kami berinteraksi dengan dolphin. Selepas itu mereka offer gambar2 sessi tadi. Paling murah $SGD 100 hahaha lepas tu kalau nak semua gambar up lagi harganya.
Anyway sebab i datang dengan kakaks merekalah yang beli I snap je gmbr mereka beli hahaha...tp mana nak jumpa dolphinkan? bukannya ada kat Sungai Klang.

main subject yang lompat tu


English : You can enter just by paying SGD 30  for touching the dolphin without getting wet. However if you want to purchase the photo of you and the dolphin interactive session, it starts from SGD 100. There is also an observer only entrance too.

More info : https://www.rwsentosa.com/en/attractions/dolphin-island/tickets





2 comments:

  1. Hello every one , I am PATRICIA JAMES currently living in Texas city, USA. I am a widow at the moment with Four kids and i was stuck in a financial situation in May 2017 and i needed to refinance and pay my bills. I tried seeking loans from various loan firms both private and corporate but never with success, and most banks declined my credit. But as God would have it, I was introduced to a man of God a private loan lender who gave me a loan of 850,000USD and today am a business owner and my kids are doing well at the moment, if you must contact any firm with reference to securing a loan without collateral , no credit check, no co signer with just 2% interest rate and better repayment plans and schedule, please contact Mr Lucas Marvin (lucasmarvin227@gmail.com ). He doesn't know that am doing this but am so happy now and i decided to let people know more about him and also i want God to bless him more. You can contact him through his email Address .( lucasmarvin227@gmail.com )

    ReplyDelete
  2. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ReplyDelete