Sunday, 7 February 2021

Jalan Jalan Ipoh Perak + Cafe Harry Potter

 


Untuk ke Ipoh bolehlah naik ETS.  Selesa dan tiada trafik jam. Dah mmg org Perak,kakakla dtg amik kat stesen. Ni cerita bulan 8 haha. Laptop baru baik barulah boleh share cerita.



Sampai je stesen Ipoh itu dan stesen cukup aestetik dah nak amik gambar kerana binaan bangunan lama.






Tujuan utama hari ini pergi ke kafe bertemakan Harry Potter. Nama orginal: Platf9rm Coffee & Brew Cafe -Ipoh.

Terletak di Lorong Panglima, Concubine Ln.

Kami park dekat tepi masjid negeri dan jalan kaki ke sana.



nak ke concubine lane tu akan lalu Book Xcess Kong Heng. Dekat sini siap ada special tribute untuk Arwah Yasmin Ahmad.





Ni bekas vault bawah tanah bangunan bank .



ada juga section ni lukisan semua celebriti ada .maaf tak ingat karya siapa




Lorong ke arah cafe tu ada jugak mural yang menarik


Dari depan tak nampak lg hiasan kafe ni.kena masuk dalam dulu


bolehla berangan nak pergi Hogwarts





kat bawah ada jubah n scarf semua rumah kalau nak bergambar ala di Hogsmeade



Nanti lepas PKP bolehla singgah yer.

No comments:

Post a comment