Wednesday, 1 November 2017

Jetspree Malaysia


Kadang-kadang bila kita post gambar travel dekat Facebook , mesti ada je yang komen, selain dari komen no. 1 " Weh tak ajak ?, komen no. 2. nak pesan ? ( pesan tak kirim duit dulu plak tu lol)

Ha jangan risau ,  sekarang dah ada servis pesan barang luar negara dekat https://www.jetspree.com/

Kalau ada teringin nak pesan apa2 barang yang tiada di Malaysia, bolehlah buat request. Contohnya:

Semua negara :
Starbucks tumbler lol

Korea Selatan :
1) Segala barang make up / cushion / mask jenama Korea
2) Cd oppa dan unnies
3) Banana UyuJepun :
1) Biskut kapal
2)  Royce
3) SkII

Singapura :
1) Irvin's Salted Egg Potato Chips atau fish skin.

Australia :
Coklat Australia / Cadbury /Mars/ TimTam/ M&M yang tak dijual di MalaysiaTraveller/ pelancong yang pergi ke negara2 berkenaan akan belikan barang yang terdapat dalam senarai. Pembeli boleh letak berapa upah atau reward yang boleh mereka beri pada traveller. Terdapat handling fee dikenakan oleh jetspree pada pembeli namun jika permintaan tidak dipatuhi duit akan dipulangkan semula. Tambahan lagi kalau produk yang dikehendaki tidak boleh dibeli online.Kadang-kadang pula caj delivery/ postage  dari online website terlampau tinggi jadi boleh cuba servis ini sebagai alternatif.

Traveller : 
Jika anda ada ruang bagasi, apa salahnya sambil melancong anda juga dapat membantu orang lain .Terdapat juga upah atas servis pembelian yang diberikan.
Anda harus mengeluarkan duit sendiri dahulu untuk pembelian , bayaran serta upah akan dibayar ke dalam akaun selepas produk yang dibeli dihantar ke pihak Jetspree . Pihak Jetspree akan menghantar produk yang dibeli pada pembeli.

Berdasarkan pengalaman, saya telah terima bayaran selepas 3 hari waktu berkerja. Tambahan pula waktu ke Singapura  mmg nak beli Irvin's Salted egg tu pun. Jadinya cuma perlu perlu beli extra sahaja.

Next time boleh cuba lagi kalau ada barang yang sama dalam senarai :)

Percuma Rm10 apabila anda mendaftar Jetspree dengan link ink https://www.jetspree.com/register/referral

4 comments:

 1. wow menarik ni
  boleh cuba order susu pisang fresh from SK with cheaper price, hopefully :)

  ReplyDelete
 2. Salam... as a traveller, ada apa2 charge yg dikenakan ke kita ke? And kalau kite beli dari Singapore misalnye, kite akan kena dropoff item yg dibeli tu di KLIA / KLIA2 bila sampai ke Malaysia je la kan? Tq :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. aha takde caj apa2. nanti ada staff contact so kita bole arrange nak drop dekat mana.

   Delete